REALCOMPLEX
REALCOMPLEX Conține :
Este un supliment alimentar pe baza de minerale :
Magneziu, potasiu, calciu, fier , cupru, vitamina C si D, extract de păpădie, mesteacăn și anghinare !
MAGNEZIUL participa in corp la sute de reactii biochimice si are un rol major la nivel muscular, nervos si cardiac.
Fiecare celula din corp contine magneziu si are nevoie de el pentru a functiona.
Ajuta la:
Metabolizarea glucozei si a carbohidratilor
Transformare a zaharul in energie
Imbunatatirea digestiei - Magneziul actioneaza asupra muschilor din interiorul aparatului digestiv, astfel incat are o actiune directa asupra digestiei.
Cresterea densitatii minerale osoase
Imbunatatirea functiei respiratorii
Transportul activ al ionilor de calciu, sodiu si potasiu in membranele celulare
Contracararea oboselii si a starii de extenuare
Totodata, magneziul are un aport considerabil si in:
Terapia adjuvanta a starilor depresive
Cresterea rezistentei fizice (datorita rolului pe care il are la nivel muscular)
Combaterea inflamatiilor
Prevenirea migrenelor
Magneziul este util în stări de oboseală mentală și fizică, ajută la relaxare și aduce beneficii de oboseală și slăbiciune.
Magneziul intervine asupra sistemului nervos prin calmarea stării
excitabilitatea nervului, problemele fizice legate de stres, cum ar fi durerile de cap, intestinul iritabil, frecvența cardiacă crescută, durerea de stomac și tensiunea musculară.
În stările de anxietate , magneziul are o acțiune eficientă împotriva stărilor de nervozitate și anxietate. Pe tractul gastrointestinal, aportul de magneziu reglează procesul de gest și intervine prin reglarea intestinului.
POTASIUL este un element chimic care, în combinație cu alte minerale din organism, formează săruri alcaline importante în procesele din organism și joacă un rol esențial în menținerea echilibrului acid și bazic în corpul uman. IToate celulele corpului, în special cele ale țesutului muscular, necesită un conținut ridicat de potasiu pentru a rămâne sănătoase. Un echilibru adecvat între calciu, sodiu și potasiu în plasma sanguină este necesar pentru o funcționare cardiacă corespunzătoare. Potasiul este, de asemenea, electrolitul intracelular major, care joacă un rol important în menținerea volumului de fluid intracelular, a echilibrului osmotic și a conductivității electrica a celulelor musculare. Celula homeostatică este susținută de un sistem activ (pompa de sodiu-potasiu), care transportă apoi sodiul și potasiul în interiorul și exteriorul membranei.
Potasiul contribuie la o serie de funcții esențiale ale corpului, incluzând următoarele: tensiunea arterială, echilibrul normal al apei, contracțiile musculare, impulsurile nervoase, digestia, ritmul cardiac și echilibrul pH-ului (aciditatea și alcalinitatea).
https://www.humanitas.net/ro/wiki/minerale/potasiul/
CALCIUL Prezent pretutindeni in natura, calciul are un rol esential in organismul uman, asigurand functionarea normala a sistemului osteoarticular, densitatea osoasa si functionarea celulelor musculare si nervoase. Macroelement vital pentru oameni, calciul se regaseste in mai multe alimente, insa fixarea lui in oase depinde si de prezinta altor vitamine si minerale.
Contribuie la reglarea batailor inimii si, implicit, are un rol important in functionarea optima a miocardului. De asemenea, regleaza presiunea arteriala.
Datorita calciului, muschii raspund incepe data de catre nervi.
Are un rol important in coagularea sangelui, intervenind in mai multe etape diferite ale acestui proces.
Este un mineral responsabil de activare unor enzime.
Este cel care determina raspunsul celular ca urmare a schimbarilor hormonale.
Permeabilizeaza membranele celulare pentru a permite trecerea ionilor; astfel, se poate spune despre calciu ca ajuta plasmalema (membranele celulare) de a-si indeplini principalul rol, acela de a transporta substantele. Printre substantele transportate cu ajutorul calciului se mai numara si monozaharidele, nucleotidele si aminoacizii. Asta inseamna ca acest mineral are o contributie notabila in absorbtia in organism a nutrientilor si in transportul acestora catre organe.
Influenteaza in mod direct cresterea sau scaderea nivelului unor hormoni precum sunt cei tiroidieni, fiind astfel responsabili si de functionare normala a sistemului endocrin.
Calciul poate influenta semnificativ si starea de sanatate a unghiilor, a pielii si a parului, dar si aspectul acestora.
Are un rol important si in intarirea sistemului imunitar, facand organism puternic in fata infectiilor si capabilitatii sa se vindece.
Este esential pentru sanatatea danturii si a oaselor, avand un rol important de sustinere pentru structura scheletica.
Dezvoltarea creierului și activitatea cerebrală sunt dependente de calciu. De asemenea, mineralul ajuta sistemul nervos central sa functioneze optim.
Conform cercetarilor din ultimii 20-30 de ani, calciul are un rol important si in reducerea riscurilor de aparitie a mai multor tipuri de cancer, printre care se numara cancer de colon, cel rectal si cel de prostata.
FIERUL este un element esențial pentru producția de sange, iar expertii spun ca aproape 70% din fierul din organismul nostru se gaseste intr-o componenta a eritrocitelor, numita hemoglobina, si in fibrele musculare, intr-o proteina numita mioblobina.
Hemoglobina este esentiala pentru transportul oxigenului in sange, de la plamani, la tesuturi. Mioglobina din fibrele musculare accepta, stocheaza, transporta si elibereaza oxigenul.
Aproape 6% din fierul din organism face parte din anumite proteine, care sunt esențiale pentru respirație și pentru metabolismul energetic, insă acest fier este dacă o componentă a enzimelor implicate în sinteza colagenului și în anumite neurotransmitatori. Fierul este necesar, totodata, pentru buna functionare a sistemului imunitar.
Retine ca fierul este un mineral vital pentru buna functionare a hemoglobinei, o proteina necesara pentru transportul oxigenului in sange. Totodata, fierul are un rol și în alte procese importante din corp.
Fierul ajuta la mentinerea multor functii vitale din organism, inclusiv cand este vorba despre energie si concentrare, procese gastrointestinale, sistemul imunitar si reglarea temperaturii corpului.
Este esential in sarcina, mai ales ca volumul de sange si productia de eritrocite scade dramatic in perioada sarcinii, pentru a alimenta fatul care se dezvolta (cu oxigen si nutrienti). Din acest motiv, creste nevoie de fier al femeilor insarcinate, mai ales ca exista unii factori care afecteaza modul in care acest mineral este absorbit.
Aportul scazut de fier in timpul sarcinii creste riscul de nastere prematura si de greutate mica la nastere in ceea ce priveste bebelusul.
Femeile insarcinate, care au deficit de fier, ar putea fi mai predispuse sa dezvolte infectii, deoarece fierul sustine si functionarea sistemului imunitar. Expertii sunt de parere ca toate femeile insarcinate ar trebui sa ia intre 30 si 60 de miligrame de suplimente cu fier, in fiecare zi a sarcinii, indiferent de nivelul lor de fier din organism.
Fierul este important si pentru ca te ajuta sa ai energie. O cantitate insuficienta de fier in alimentatia ta poate afecta modul in care corpul uman foloseste energia. Fierul transporta oxigenul catre muschi si creier si este crucial atat pentru performante mintale, cat si pentru performante fizice.
https://doc.ro/sanatate/fierul-rolul-in-organism-deficit-exces-si-surse
VITAMINA C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri și mai eficienți nutrienți. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
Beneficiile Vitaminei C:
https://www.secom.ro/articles/vitamina-c-beneficii-doza-recomandata-si-contraindicatii
VITAMINA D este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Alaturi de calciu, vitamina D ajuta la formarea oaselor si la mentinerea sanatatii lor. In plus, blocheaza eliberarea hormonului paratiroidian, care reabsoarbe tesutul osos, conducand la subtierea si slabirea oaselor, fapt care creste riscul de fracturi.
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/rolul-esential-al-vitaminei-d-sanatatea-organismului
EXTRACTUL DE PĂPĂDIE
Poate salva vieți
Când vorbim despre maladii grave, toți nu gândesc la medicament și chimioterapie, dar un remediu din rădăcină de păpădie poate veni în ajutor oamenilor care suferă de leucemie.
Beneficiile Extractului de păpădie:
http://www.rador.ro/2017/03/23/extractul-de-papadie-poate-salva-vieti /
EXTRACTUL DE MESTEACĂ
Cea mai importantă proprietate a produselor din frunze de mesteacan este cea diuretică. Se mai menționează acțiunea coleretică, bacteriostatică, antiinflamatoare, sudorifică. Extractul din mugurii frunzelor are efect stimulant asupra secreției de suc gastric, bilă și fermenți digestivi intestinali.
Beneficiile Extractului de Mesteacăn
https://m.csid.ro/plante-medicinale-fitoterapice-si-gemoterapice/mesteacan-betula-pendula-11472036
EXTRACTUL DE ANGHINARE este un puternic antioxidant cu actiune hepatoprotector), pentru principiile amare azulenogene care ajuta in detoxifierea ficatului, pentru enzime, sarurile de potasiu, magneziu.
Beneficiile Extractului de anghinare:
https://www.secom.ro/articles/anghinarea-proprietati-si-beneficii-pentru-un-stil-de-viata-echilibrat
‼️⁉️Disclaimer‼️⁉️
"Orice integrator sau program de controlul greutății dau rezultat imbinandu-le cu un Stil De Viața Sănătos și Exercițiu fizic "‼️⁉️
Comentarii
Trimiteți un comentariu